Дъжд, сълзи и бурни аплодисменти съпътстваха откриването на паметника на

...
 Дъжд, сълзи и бурни аплодисменти съпътстваха откриването на паметника на
Коментари Харесай

Дъжд и сълзи за откриването на паметника на Гунди

 Дъжд, сълзи и бурни овации съпътстваха откриването на паметника на Георги Аспарухов в София. Монументът с човешки размер към този момент краси парк " Гео Милев " в непосредствена непосредственост до къщата на именития футболист. Създаден от скулптора Любомир Георгиев и по концепция на архитекта Николай Петков, само че и с помощта на редицата дарения на последователи на столичния гранд. 

За реализирането на плана през последните 3 години спомогна сериозната организацията на Levski Family. Паметникът пък бе повдигнат в годината, в която се навършват 80 години от раждането на Аспарухов. Първата копка бе направена по-рано тази година на 4 май. Свалянето на завесата, покриваща монумента, бе придружен с бурни овации. Част от многочислените присъстващи пък запяха " Гунди е безконечен ", а други не сдържаха страстите си.

" Това е вторият монумент на Гунди по статистика, първият е на нашия стадион - изясни от трибуната Петър Димитров, емблематичен почитател на " сините ". - Гунди има стотици хиляди монументи тук, в сърцата на почитателите. Задавал съм си въпроса преди години по какъв начин това момче, което на 24-25 години споделя тези думи, които единствено като помисля за тях, гърлото ми се схваща, още тогава си отговорих, че Гунди е безконечен. За него не са значими статистиката и мачовете, той е знак на левскарщината по този начин, както Васил Левски, цвета на екипите, Сектор Б. И тук е моментът да напомня, че се започва още един план, този за монумент на Георги Соколов. Събитието е на 14 октомври от 17 часа. Те са двете страни на една и съща монета. "

На церемонията в този момент участваха именитият някогашен капитан на " сините " и сегашен началник на школата Елин Топузаков, както и Ники Илиев, сестра на Георги Аспарухов Лидия Карова, неговата племеница Мария. За да се опази монумента, има инсталирани камери, само че почитатели и уредници имат вяра, че те са непотребни, когато става въпрос за персона с аурата на Гунди.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР